Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Kozlíci - darcovia krvi

17.09.2014 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Od nášho posledného spoločného odberu uplynulo pol roka a my sme sa znovu stretli pri mobilnom odbere krvi, ktorý organizoval Slovenský červený kríž v Senici.

Tak ako predtým, aj dnes sa nás nazbieralo dvanásť. Prísna pani lekárka však po vyšetrení odber povolila len deviatim z nás. Rovnako, ako minule. Najčastejším dôvodom pre nepripustenie k odberu býva nízky hemoglobín alebo vysoký krvný tlak. No aj tak je fajn, že sa v našom združení zrodila nová kozlovská tradícia, v ktorej chceme pokračovať aj v budúcnosti a pomáhať aj týmto spôsobom.

Pre mňa bolo dnešné darovanie neobvyklé, výnimočné, mimoriadne osobné... Odobratú krv našich členov sme adresovali na meno môjho otca, ktorý je momentálne na krvné transfúzie odkázaný. Vždy som si vážila darcov krvi, sama som sa pre darcovstvo rozhodla už v osemnástich rokoch, vždy som tam šla s presvedčením a vôľou pomôcť. Komukoľvek. Keď však za týmto skutkom vidíte konkrétneho človeka, vaše pocity sú niekoľkonásobne mocnejšie a presvedčenie o potrebe darcovstva silnie ešte viac. Určite aj toto ovplyvnilo moju dcéru, aby sa dnes, ako prvodarkyňa, zúčastnila odberu aj ona a zároveň dospela k rozhodnutiu, stať sa pravidelnou darkyňou krvi.

Mnohí sa pre darcovstvo dosiaľ neodhodlali, lebo, ako vravia majú z toho strach, ale verte mi, že strach o blízkeho človeka, ktorý je odkázaný na transfúziu, je neporovnateľný so strachom z ihly. V mene celej mojej rodiny veľmi pekne ďakujem všetkým dnešným darcom z nášho združenia a verím, že v marci sa pri odbere krvi opäť stretneme bez ohľadu na to, kto odobratú krv  bude potrebovať.

Fotogalériu zobrazíte kliknutím na obrázok v článku


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene