Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Pod stromom roka sa rozdávali valentínske bozky

15.02.2015 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


V slnečnú februárovú sobotu, v deň Valentína, si Seničania mohli dopriať trochu romantiky pod najslávnejším stromom mesta a zapojiť sa do Valentínskeho bozkávacieho maratónu po morušou.

„Nie je síce prvý máj a moruša nie je čerešňa, no pobozkať svoju polovičku pod stromom má vždy svoje čaro. Ak v prvý májový deň, prečo nie na Valentína? Senická Moruša biela, je navyše Stromom roka 2014 na Slovensku a zároveň kandiduje na Európsky strom roka 2015. Ideálnejšie miesto na valentínsku pusu preto nenájdete. Svojou pusou navyše podporíte morušin boj v ankete o Európsky strom roka, ktorý prebieha na stránkach www.treeoftheyear.org.hovorí Milan Ondruš, jeden z realizátorov kampane za senickú morušu.

Bola to pekná a milá akcia, na ktorej sme súčasne rozdávali letáčiky a oslovovali ľudí s otázkou, či vedia, že moruša sa uchádza o titul Európsky strom roka a vysvetľovali sme, kde a ako sa dá hlasovať. Pri tejto príležitosti si prichádzajúce páry dali valentínsky bozk. Sme milo prekvapení, že ľudia túto akciu prijali pozitívne, s úsmevom a najmä, že veľmi veľa opýtaných vravelo, že o súťaži Európsky strom roka už počuli, a že ich teší účasť senického stromu v takejto súťaži. Mnohí už za morušu zahlasovali a tí, ktorí túto informáciu získali až od nás prisľúbili, že nášmu stromu svoj hlas určite odovzdajú.

Veríme, že aj valentínsky bozk pomôže našej stromovej reprezentantke obstáť v neľahkej súťaži čo najlepšie.

  Reportáž z valentínskej akcie priniesli 14.2.2015 i hlavné správy RTVS. Pozerajte od 17:10

 

     Pobozkať pod morušu sa prišli aj Božka s Rezom

 

 


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene