Klub         ochrancov zelene


Websupport

Kozel píše


Hlasovanie pre Európsky strom roka bolo začaté

01.02.2015 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


14 krajín a 14 stromov zápolí medzi sebou o titul Európsky strom roka. Konkurencia je skutočne veľká. Estónsky dub, rastúci uprostred futbalového  ihriska,  sa v prvý hlasovací deň ujal vedenia s obrovským náskokom. Zahanbiť sa nedal ani maďarský platan.

Zopár stoviek hlasov si v úvodný deň hlasovania vyslúžila od svojich fanúšikov aj česká borovica, bulharský platan, španielsky topoľ či poľský dub. Moruša, ktorá háji farby Slovenska potrebuje Vaše hlasy. Je to krásny stromisko, jediná ovocná drevina v tejto súťaži.

Moruše sú vzácne a pomerne ojedinelé stromy. Strácajú sa z našich regiónov, miznú z našich životov. Táto senická moruša sa zachovala akoby zázrakom. Neprišla o svoje miesto na Zemi ani napriek tomu, že sa všetko okolo nej demolovalo, búralo a následne sa v jej bezprostrednom okolí budovali nové cesty, obchody, parkoviská, budovy, činžiaky.

Hlasujte za senickú morušu. Hlasujte za Slovensko. Urobiť tak môžete hneď tu: http://www.treeoftheyear.org/Letosni-rocnik/Morusovnik-%E2%80%93-majak-minulosti.aspx#tree Hlasuje sa až do 28. februára 2015.

 

 


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene