Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Vernisáž výstavy „Tvorivý KOZEL“ – oslava 3. výročia združenia

11.08.2014 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Tretie výročie vzniku združenia sme oslávili netypicky. Otvorením výstavy výtvarných prác členov združenia pod názvom Tvorivý KOZEL. Pre mnohých bol oznam o našej výstave trochu prekvapením, my sme sa však rozhodli, že sa verejnosti predstavíme aj v inom svetle, než nás mala možnosť poznať doposiaľ.

Vernisáž oficiálne otvorila riaditeľka Záhorského svetového strediska Ľubica Krištofová, ktorá výstavu predstavila ako príjemné letné osvieženie, so zmyslom odprezentovať ekológiu, umenie i arboristiku súčasne. Potom Hanka Ševčíková zarecitovala báseň Jacquesa Préverta, kde umelec opisuje, ako namaľovať obraz vtáka. Z tej básne cítiť pokoru a opatrnosť, potrebnú pre to, aby sa zamýšľané dielo vydarilo. Pointa básne je akousi metaforou, ktorá sprevádzala výstavu od počiatočnej myšlienky až po jej vernisáž.

Tvorivých členov, ktorých sme na vernisáži jednotlivo popredstavovali, máme vo svojej základni viac než dosť, takže núdza o exponáty vhodné na výstavu skutočne nebola. Problém nám vznikol skôr opačný, pretože z kapacitných dôvodov nebolo možné všetky poskytnuté diela vystaviť. Pre túto situáciu nám prišli veľmi vhod aj priestory nachádzajúce sa pod hlavnou výstavnou sálou, kde sme neformálnym spôsobom vytvorili zákulisnú časť výstavy, ktorú je na požiadanie tiež možné navštíviť.

Pri zostavovaní koncepcie, výbere diel, ich rozloženia a inštalácii nám veľmi pomohla pani kurátorka zo Záhorskej galérie Mgr. Božena Juríčková, v ktorej sa nezaprela precízna profesionálka ani pri našej výstave, za čo jej aj touto cestou ďakujeme. Teší nás, že úroveň výstavy zhodnotila ako veľmi dobrú a máme radosť z pochvalných ohlasov aj od ostatných návštevníkov.

S radosťou Vám teda predstavujem našich šikovných tvorcov, ktorí sa pričinili na realizácii tejto myšlienky. Sú nimi: Ján Suchý z Tekovskej Breznice, Jarka Kollárová z Unína, Hana Odokienko Fodorová z Banskej Bystrice, Jakub Kováč zo Stupavy, Lucia Nižnanská z Hradišťa pod Vrátnom, Seničania: Michal Blaško ml., Rastislav Ševčík, Žofia Fodorová, Martin Filip, Zuzana Škúrková. Na výstave je možné vzhliadnuť dielo Juraja Kabáta, aj fotografie Ľubice Krištofovej, Martina Škúrka a Dany Ševčíkovej, alebo kresby Michala Blaška st., Ivana Fodora, Lucky, Kubka a Tomáška Kabátových, či obraz našej sympatizantky pani Evy, ktorá nám ho poslala až z Nemecka, kde žije. Vierka Šusteková nám vernisáž spríjemnila svojim spevom a hrou na gitare, no okrem toho sa osmelila, aby tiež poskytla pre výstavu svoje kresbičky.

Ďakujeme všetkým zúčastneným, ktorí sa podieľali na tejto výstave. Vďaka nim je možné s hrdosťou sa pod tento „obraz“ podpísať, podobne, ako to v úvodných minútach slávnostného otvorenia výstavy popísal, už spomenutý, Jacques Prévert.

Bulletin s predstavením výstavy a charakteristikami výtvarníkov

Správa z tlače (MY Záhorie_11.8.2014)

 

Kliknutím na prvú fotografiu v článku zobrazíte fotogalériu_autor: ZOS Senica

Kliknutím na druhú fotografiu v článku zobrazíte fotogalériu_autor: Ravando Mexa


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene