Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Brigáda v aleji - úspešne a zdarne

13.04.2015 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Plagátiky na brigádu v Čerešňovej aleji za IBV Juh v Senici sa šírili internetom a boli distribuované i v tlačenej podobe. Možno aj preto som mala trošku väčšie očakávanie týkajúce sa počtu zúčastnených brigádnikov, no musím uznať, že tí, ktorí prišli stáli za to a zasluhujú veľké poďakovanie. Spoločne sme urobili veľa dobrej práce.

Už vopred sa viacerí ospravedlňovali, že nemôžu prísť, lebo jar, záhrada, dokonca i iné dobrovoľnícke brigády... Nakoniec nás bolo asi dvadsať, vrátene detí. Najskôr sme vyzbierali odpadky z aleje, ktoré sa v nej v priebehu zimy nahromadili. Bolo ich za štyri vrecia. Potom sme sa rozdelili na dve skupiny: prvá sa venovala výsadbe nových čerešní a ich zabezpečeniu proti ohryzu zveri a druhá zbierala a likvidovala suché popadané konáre, aby nám v lete neprekážali pri kosení aleje. Konáre sme popálili v kovovom sude a ohník zo suchého čerešňového dreva sme využili na opekanie špeciálnych domácich špekáčikov. Nestihli sme upraviť prednú časť aleje, kde sa opäť prejavujú znaky stavebnej činnosti z výstavby rodinných domov, takže táto činnosť nám zostáva do ďalšej brigády.

Nálada na brigáde bola príjemná a priateľská. Veľmi ma teší, že prišli viacerí nováčikova, že sme sa navzájom pozoznamovali s ďalšími príjemnými ľuďmi. Jarné slniečko nebolo skúpe na svoje teplé lúče, dodávajúce odvahu aj kvetným púčikom stromov. Najmä trnky lákali svojimi kvietkami včelstvo, ktorého bzukot sa prelínal s áriami vytrvalého vtáčieho orchestra.

Môje počiatočné obavy z nižšej účasti nakoniec vystriedal pocit spokojnosti. Sobotu sme strávili príjemne a užitočne, do aleje pribudlo desať mladých čerešničiek, je upratanejšia, voňavejšia... A keď sme v podvečer odchádzali, bola aj o čosi viac rozkvitnutá ako z rána.

Fotogalériu zobrazíte kliknutím na obrázok v článku

 

Aktivita je podporená schválením finančného príspevku Mesta Senica (PRO Senica).


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene