Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Kosenie

14.06.2015 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Pôvodný plánovaný termín pre kosenie aleje nám prekazil dážď a nájsť ďalšiu voľnú letnú sobotu, ktorá by vyhovovala viac ako trom našim ľuďom, bol neskutočný problém. Tráva, zelina a výmladky  z krovín však na náš nedostatok času ohľad vôbec nebrali a aj naďalej si veselo rástli a bujneli.

Jediným riešením bola dovolenka v prospech aleje, v prospech verejného priestranstva v našom meste.

Zobrali sme si ju v piatok 12. júna a hneď ráno o ôsmej sme naštartovali svoje krovinorezy, ktoré nemilosrdne posielali k zemi nežiaducu vegetáciu. Teplota vzduchu sa ešte pred obedom vyšplhala nad tridsať stupňov, čo výrazne ovplyvňovalo stupeň našej únavy. Cieľom bolo prekosiť sa aspoň ku krásnej starej hruške, ktorá sa momentálne ocitá v ankete o Strom Senice 2015.

Cesta ku nej však ďaleká – preďaleká. Pot sa z nás lial a nám nezostávalo iné, len jednostaj dopĺňať potrebné tekutiny, ako svojim telesným schránkam, tak i do nenásytných kosačiek. V priebehu dňa sa nás na kosení vystriedalo viac, mne sa podarilo vydržať od začiatku až do samého konca. Pred šiestou hodinou podvečernou sme sa unavení prekosili do cieľa, ktorým bola hruštičková krásavica. Kratučký odpočinok na lavičke pod týmto krásnym stromom, rastúcim podľa všetkého na najvyššom bode v Senici, nám doprial jedinečný pohľad na naše mesto.

A potom sme si, cestou domov po vykosenej aleji, vychutnávali svoju odmenu – dobrý pocit, že sme stihli, čo sme si predsavzali. Na zrelú šťavnatú čerešňovú nádielku, ukrytú v korunách stromov, nám už nezvýšila energia, ale kto má chuť – nech sa páči. Alejka je štedrá a prívetivá. A opäť aj vyčistená od riadnej hromady plastových fliaš, plechoviek a iného odpadu. Užívajte si ju a prosím, buďte ku nej vľúdni a ohľaduplní.

 

Fotogalériu zobrazíte kliknutím na obrázok v článku

 

Aktivita je podporená schválením finančného príspevku Mesta Senica (PRO Senica).


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene