Klub         ochrancov zelene


Websupport

Aktivity


Pred nástupom jesene sme pokosili medzi čerešňami

28.09.2015 ( Ševčíková Dana )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Minulý týždeň, ešte predtým, než sa svojej vlády oficiálne ujala jeseň, stihli sme pokosiť čerešňovú aleju za IBV Juh v Senici.

Patronát nad alejou držíme už od roku 2011.  Odvtedy prebehla  v aleji kopa dobrovoľníckych brigád, ktorých sa zúčastnilo nespočítateľné množstvo brigádnikov zo Senice i mimo nej, vďaka čomu sa charakter aleje podstatne zmenil. Pôvodné smetisko a zle priechodný zarastený priestor je už niekoľko sezón premenený na chodníček, kde je možné vyjsť si na vychádzku, vyvenčiť psíka, posedieť s knihou na lavičke, alebo len tak, vychutnať si v tichosti jedinečný pohľad na mesto a okolie. Ten sa nám najviac páči spod staručkej hrušky, ktorá rastie asi v strede tejto aleje.

Mnohé staré čerešňové stromy sa s nami pomaly lúčia, dokonávajú svoju krásnu púť. Mnohé zostávajú napriek veku stále krásne vytrvalé. Nám nezostáva nič iné, len vyvíjať ďalšie snahy na obnove a zachovaní tohto obľúbeného priestoru. Prípadných pomocníkov, podporovateľov či sympatizantov s radosťou privítame. Tým skalným patrí naša srdečná vďaka.

Fotogalériu zobrazíte kliknutím na obrázok v článku

 

 

Aktivita je podporená schválením finančného príspevku Mesta Senica (PRO Senica).


Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene