Klub         ochrancov zelene


Websupport

Kozel píše


Otvorene - To ministerstvo môžete dať nám

04.03.2020 ( Kabát Juraj )
[ Naspäť na zoznam článkov ]


Vážený pán Igor.

Je po voľbách a so záujmom sledujeme, ako sa znova opakuje to, čo sa pri zostavovaní vlády deje vždy. Lídri potenciálnych koaličných strán sa vnútorne chvejú vzrušením pri pomyslení, že by dostali nejaké zaujímavé ministerstvo (medzi ľuďmi sa tomu hovorí válov, u nás na Záhorí hrant).
 
Zamrzne im však úsmev na tvári, ak sa ich niekto spýta či by chceli aj Ministerstvo životného prostredia a odvádzajú reč na niečo iné. Ministerstvo ŽP bolo pre každú vládu horúci zemiak, ktorý si ponúkali, prehadzovali a nakoniec ho niekto dostal ako za trest. Je to ako pri rozpočítaní na telesnej na základnej škole - kapitáni družstiev sa snažia vybrať si do tímu najprv tých hráčov, o ktorých dúfajú že z nich bude osoh a outsiderov si nechajú nakoniec.
 
Máme pre Vás návrh. Keďže je evidentné, že o toto ministerstvo sa nebude zvádzať "boj" pri koaličných rozhovoroch, nedávajte toto ministerstvo nikomu z nich. Uvidíte ako sa im uľaví. Naše združenie by Ministerstvo životného prostredia rado zobralo pod svoj patronát. Sme síce obyčajní ľudia, máme svoje zamestnania, a ochrane prírody sa venujeme v našom voľnom čase, avšak našli by sme si na to čas, prácu by sme si rozložili medzi členov. Za deväť rokov čo fungujeme máme nejakú predstavu o tom, čo je treba v ochrane životného prostredia zlepšiť.
 
Lúčim sa s pozdravom Veľa štastia a ďakujem za odpoveď
 
                                                                                                    Ing. Juraj Kabát
                                                                                                    predseda združenia
                                                                                                    KOZEL, občianske združenie
 
 
PS: Máte v úmysle odstrániť zo spoločnosti korupciu a politikárčenie. Neverili by ste koľko je toho na úradoch, ktoré majú mať na starosti ochranu životného prostredia.
 
 
E-mail s návrhom bol odoslaný dňa 4.3.2020
V prípade, že bude náš návrh prijatý Vás budeme ihneď informovať.
 

Meno  
Heslo
(C) Klub ochrancov zelene